Landskronakarnevalen 25-27 juli 2019

Läs mer

Notiser

Stäng

Inga nya notiser

Lästa

Ditt program

Stäng
Torsdag
Fredag
Lördag

När du stjärnmarkerar en programpunkt så hittar du dem här.

Nyhet

Landskronakarnevalens line-up kryddas med nya akter.

Landskronakarnevalens line-up kryddas med nya akter

Landskronakarnevalens line-up kryddas med akterna Louisiana Avenue, Danne Stråhed, Institutionen och The Demtones.

Louisiana Avenue är glädjeorkestern som bjuder på festivalstämning och karnevalsyra! ​Oavsett väder, tidpunkt och plats lyckas bandet med konststycket att transportera sin publik till New Orleans och Mardi Gras, och det är inte ovanligt att kvällen slutar med att publiken krokar upp i ett karnevalståg! De spelar på Kasernplan lördagen den 27 juli.

– I Louisiana Avenue pratar vi mycket om att alla ska få vara med och allas lika rättighet till musik och kultur. Hur kan man då manifestera detta på ett visuellt och uttrycksfullt sätt? Genom teckenspråkstolkning så klart! Därför kommer våra konserter under sommarmånaderna att teckenspråkstolkas för att få hörande och icke-hörande att reflektera kring vem som verkligen har rätt till kultur. Det här är en idé som vi haft i över 1 1/2 år och vi är överladdade att visa detta under vår sommarturné, ​säger bandets frontman Pär Stenhammar.

Danne Stråhed är en av Skånes mest kända artister och låtskrivare.​ ​Med en bakgrund i dansbandet Wizex och popbandet Änglabarn, som fick vara förband till Queen, har han underhållit i decennier och haft flera hits på Svensktoppen. Första gången han stod på scen var han bara 16 år, och numera kör han solo. ​Fredagen den 26 juli kommer han till Kasernplan och bjuder på sin härliga musik.

Institutionen spelar på Kasernplan torsdagen den 25 juli.​ Med sitt gedigna CV med medlemmar från Kung Kodum, Driz and the alarms och Kuriosa stoppas de inte av något. Ett enhälligt eko som hörts sedan urminnes tider och kommer flyta in i framtiden. Då samhällets mörker sluter sin ångest kring dej, kommer Institutionen vara ljuspunkten du behöver för att hitta rätt.

Power-trion The Demtones kombinerar tunga riff med catchiga melodier som både hyllar och hittar nya vägar i rockgenren.​ Med siktet inställt på Europa och med en Tysklandsturné i bagaget, är denna erfarna konstellation på väg mot någonting stort. Du hör bandet på Rådhustorget lördagen den 27 juli.

- Det känns riktigt kul att kunna släppa ytterligare ett gäng grymma artister som kommer och förgyller Landskronakarnevalen i sommar. Vi har lyckats få till en skön blandning i år igen, och ser fram emot en riktigt härlig karneval med något för alla​, säger Fanny Persson, projektledare och artistbokare för Landskronakarnevalen.

Kontaktuppgifter: Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad

Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Landskronakarnevalen logotyp 2019

Skapad med ❤️av Creandia