Se årets program

Läs mer

Notiser

Stäng

Inga nya notiser

Lästa

Ditt program

Stäng
Torsdag
Fredag
Lördag

När du stjärnmarkerar en programpunkt så hittar du dem här.

Nyhet

Humor, soul och hair metal till Landskronakarnevalen.

Humor, soul och hair metal till Landskronakarnevalen

Landskronakarnevalen fortsätter plocka det bästa från skiftande genrer så att alla ska kunna få glädje av sommarens folkfest. Bland de nya bokningarna hittar vi standupparna Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström, mångsidiga sångerskan Sharon Dyall och hårdrockarna Crazy Lixx.

Kristoffer och Johanna När man nämner komikerna Kristoffers och Johannas efternamn är det nog betydligt fler som vet vilka de är: det handlar nämligen om Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström.

Malmöiten Kristoffer Appelquist är ständigt aktuell på tv, bland annat i Parlamentet, Alla för en, Mitt liv är ett skämt, Starke Man, Raw, Hårdvinklat och På spåret. Nu är han även aktuell med den egna föreställningen Frågornas herre. Med intelligens och glimten i ögat charmar han publiken, och som standuppare har han en otrolig timing och skärpa som ger skrattsalvor som aldrig verkar ta slut.

Johanna står för ett av Sveriges största humorkonton på Instagram där hon gör succé med sina sketcher. Hon har också gjort radio och politikpodden 800k för unga och jobbat som manusförfattare. Standup började hon med 2015, och på bara några år har hon fått publik från hela Sverige att resa till Stockholm för att se henne uppträda.

Sharon Dyall Sharon Dyall fick allmänheten först stifta bekantskap med som skådespelerska i tv- serien Varuhuset i slutet av 80-talet. Men det är som sångerska hon har gjort fortsatt karriär. Hon rör sig sömlöst mellan pop, jazz och musikal och har de senaste åren bland annat öppnat den stora internationella jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland, sjungit med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallens Ella Fitzgerald- hyllning och sjungit i A Chorus Line på Riksteatern och kriminalkomedin Åtta kvinnor på Kulturhuset Stadsteatern. Hon har också tilldelats Guldmasken för sin roll som Anita i A West Side Story på Chinateatern, lånat ut sin röst till flera Disneyproduktioner och varit med i populära tv-programmen Så ska det låta och Doobidoo. Sharon kommer att uppträda i en jazz-trio, missa inte deras spelning på Landskronakarnevalen i sommar.

Crazy Lixx

Svenska hårdrockarna/hair metal-bandet Crazy Lixx bildades i Malmö i början av 00- talet och är trots flera förändringar i banduppställningen ett av de sista kvarvarande banden från det som kallades "the new wave of Swedish sleaze". De har släppt fem fullängdsalbum och en liveskiva med sin 80-talsdoftande hårdrock. Influenserna hittar vi hos band som Kiss, Def Leppard, Mötley Crüe, Whitesnake och Bon Jovi, och deras energiska liveframträdanden har förfört fans genom hela Europa. Till Landskronakarnevalen kommer Crazy Lixx med uppställningen Danny Rexon (sång), Joél Cirera (trummor), Jens Andersson (bas), Chrisse Olsson (gitarr) och Jens Lundgren (gitarr).

Ytterligare bokningar

Turnérävarna Prebens Pågar från Landskrona/Helsingborg spelar på Rådhustorget även i år, och 16-åriga stjärnskottet Suzi Pancenkov från Helsingborg förgyller karnevalen med sin latinoinfluerade hiphop/pop.

Vi känner oss supernöjda med vårt program i år, säger projektledare Lena Bergkvist. Det går helt i linje med Landskrona stads fokus på att skapa ett varierat utbud för alla smaker. Det känns extra roligt att kunna boka in en efterlängtad hårdrocksakt. Blir nog en del headbanging även för mig när Crazy Lixx släpper loss.

Kontaktuppgifter

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad.

Kontaktperson: Lena Bergkvist lena@landskronakarnevalen.nu 0739-69 36 36

Landskronakarnevalen logotyp 2019

Skapad med ❤️av Creandia