Notiser

Stäng

Inga nya notiser

Lästa

Ditt program

Stäng
Torsdag
Fredag
Lördag

När du stjärnmarkerar en programpunkt så hittar du dem här.

Meny

Stäng
Nyhet

Ett färgglatt spektakel med musik, aktiviteter, mat, marknadsförsäljare och gemenskap.

Ett färgglatt spektakel med musik, aktiviteter, mat, marknadsförsäljare och gemenskap

På Landskronakarnevalen finns det något för alla. Många besöker staden för att njuta av härlig musik, men karnevalen är så mycket mer. Urvalet av aktiviteter är stort, med allt från slackline till dansworkshops.

För barnfamiljen finns det mycket att göra. ​Kidsworld är ett område helt dedikerat till barnen, med bland annat minitennis, äventyrspark, allsång, ponnyridning och tipsrunda. Lunds ambulerande experimentverkstad ExperimentExpressen gästar området under fredagen. Här får barnen lära sig mer om vatten på ett roligt sätt! Passa också på att träffa blåljus, gå på teckningsutställning eller gå ner till Teaterparken och titta på kaninhoppning. I Lagunen finns det möjlighet att hämta ut roliga spel att utmana dina vänner i. Dessutom finns det chans att testa på VR, alltså virtual reality. Här får du möjlighet att besöka andra, digitala världar där nästan allt är möjligt. Det blir även workshop i fotbollsfreestyle med proffsen Jojje Lindgård och Edvin Belin.

På Kasernplan​ blir det både pingis och barnteater med Harlekin. Här finns det även möjlighet att trampa sin egen smoothie. Älskar du graffitikonst ska du passa på att ta dig ner till InfoPoint, där du får uppleva när talangfulla konstnärer utsmyckar containern i realtid.

För dig som är sugen på äventyr finns det flera aktiviteter som inte får missas. Testa på den häftiga hinderbanan, gå på vatten i stora bollar eller veva dig runt i en minitrampbåt. Det blir även kickbike-tävling och chans att prova på slackline. Vill du ta äventyret till nya höjder finns STORM HELIWORKS på plats för att ta dig på en helikoptertur. Missa inte heller när några av Sveriges mest erfarna fallskärmshoppare hoppar från vattentornet.

Landskronakarnevalen erbjuder dansworkshops ​med LL Dance Studio, New York Dance och Tangokompaniet för den som vill skaka loss. Är du svag för härliga rytmer ska du inte heller missa Tierra Morenas och BAMs trumshower.

Besökarna bjuds på mysiga och avslappnande aktiviteter, både i Lagunen och Kidsworld. ​Falun Gong och Lilla Lotus familjeyoga passar fint för de lite yngre. Du hittar ditt inre lugn med Magickal Whispers mediyoga och meditation med gongskålar. Ta på dig mjuka kläder och ta dig ner till havet. Är du ute efter ytterligare avslappning finns Boost Massage på plats. Dennis Westerberg presenterar dessutom sin bok “Jag dog och fick liv igen”, en roman som inger hopp för alla som önskar att de kunde må lite bättre.

Lördagens karnevalståg är också ett måste! ​Glittriga kostymer, latinska rytmer och massvis med dansglädje kännetecknar det välkända spektaklet. På karnevalen kommer det även att finnas ett stort antal marknadsförsäljare med spännande utbud, samt god mat och dryck att förgylla dagarna med. Flera butiker i city har outletförsäljning och loppis.

- Vi arbetar ständigt med att få med så många föreningar och organisationer som möjligt att delta under karnevalen. ​Både för att få alla som på något sätt vill delta att känna sig inkluderade men också för att besökarna ska få en härlig upplevelse. Välkomna till Landskronakarnevalen 2019,​ ​säger karnevalsgeneral Lena Bergkvist.

Kontaktuppgifter:

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Landskronakarnevalen logotyp 2019

Innehåll

Program

    Karnevalen

    Skapad med ❤️av Creandia