Anmälan till talangtävlingen är nu öppen!

Läs mer

Notiser

Stäng

Inga nya notiser

Lästa

Ditt program

Stäng
Torsdag
Fredag
Lördag

När du stjärnmarkerar en programpunkt så hittar du dem här.

Nyheter

Humor, soul och hair metal till Landskronakarnevalen
15 juni, 2019

Humor, soul och hair metal till Landskronakarnevalen.

Landskronakarnevalen fortsätter plocka det bästa från skiftande genrer så att alla ska kunna få glädje av sommarens folkfest. Bland de nya bokningarna hittar vi standupparna Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström, mångsidiga sångerskan Sharon Dyall och hårdrockarna Crazy Lixx.

Kristoffer och Johanna När man nämner komikerna Kristoffers och Johannas efternamn är det nog betydligt fler som vet vilka de är: det handlar nämligen om Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström.

Malmöiten Kristoffer Appelquist är ständigt aktuell på tv, bland annat i Parlamentet, Alla för en, Mitt liv är ett skämt, Starke Man, Raw, Hårdvinklat och På spåret. Nu är han även aktuell med den egna föreställningen Frågornas herre. Med intelligens och glimten i ögat charmar han publiken, och som standuppare har han en otrolig timing och skärpa som ger skrattsalvor som aldrig verkar ta slut.

Johanna står för ett av Sveriges största humorkonton på Instagram där hon gör succé med sina sketcher. Hon har också gjort radio och politikpodden 800k för unga och jobbat som manusförfattare. Standup började hon med 2015, och på bara några år har hon fått publik från hela Sverige att resa till Stockholm för att se henne uppträda.

Sharon Dyall Sharon Dyall fick allmänheten först stifta bekantskap med som skådespelerska i tv- serien Varuhuset i slutet av 80-talet. Men det är som sångerska hon har gjort fortsatt karriär. Hon rör sig sömlöst mellan pop, jazz och musikal och har de senaste åren bland annat öppnat den stora internationella jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland, sjungit med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallens Ella Fitzgerald- hyllning och sjungit i A Chorus Line på Riksteatern och kriminalkomedin Åtta kvinnor på Kulturhuset Stadsteatern. Hon har också tilldelats Guldmasken för sin roll som Anita i A West Side Story på Chinateatern, lånat ut sin röst till flera Disneyproduktioner och varit med i populära tv-programmen Så ska det låta och Doobidoo. Sharon kommer att uppträda i en jazz-trio, missa inte deras spelning på Landskronakarnevalen i sommar.

Crazy Lixx

Svenska hårdrockarna/hair metal-bandet Crazy Lixx bildades i Malmö i början av 00- talet och är trots flera förändringar i banduppställningen ett av de sista kvarvarande banden från det som kallades "the new wave of Swedish sleaze". De har släppt fem fullängdsalbum och en liveskiva med sin 80-talsdoftande hårdrock. Influenserna hittar vi hos band som Kiss, Def Leppard, Mötley Crüe, Whitesnake och Bon Jovi, och deras energiska liveframträdanden har förfört fans genom hela Europa. Till Landskronakarnevalen kommer Crazy Lixx med uppställningen Danny Rexon (sång), Joél Cirera (trummor), Jens Andersson (bas), Chrisse Olsson (gitarr) och Jens Lundgren (gitarr).

Ytterligare bokningar

Turnérävarna Prebens Pågar från Landskrona/Helsingborg spelar på Rådhustorget även i år, och 16-åriga stjärnskottet Suzi Pancenkov från Helsingborg förgyller karnevalen med sin latinoinfluerade hiphop/pop.

Vi känner oss supernöjda med vårt program i år, säger projektledare Lena Bergkvist. Det går helt i linje med Landskrona stads fokus på att skapa ett varierat utbud för alla smaker. Det känns extra roligt att kunna boka in en efterlängtad hårdrocksakt. Blir nog en del headbanging även för mig när Crazy Lixx släpper loss.

Kontaktuppgifter

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad.

Kontaktperson: Lena Bergkvist lena@landskronakarnevalen.nu 0739-69 36 36

Karnevalens tredje artistsläpp är här
3 juni, 2019

Karnevalens tredje artistsläpp är här.

Artisterna Sean Banan, Molly Hammar, GRANT och Sanna Hansson and The Swatchmen kommer till Landskronakarnevalen 2019 i sommar.

Sean Banan behöver knappast presenteras närmare för den stora allmänheten. Komikern, skådespelaren, sångaren och dansaren från Göteborg har dragit storpublik till alla familjeevenemang varje gång han åkt på turné. I sommar kommer han åka ut på vägarna med sin lekfulla scenshow och kommer återigen framföra alla sina hits ”Skakarumpa!” ”Copacabanana”, ”Sean den förstebanan” och ”Gamers”. Torsdagen den 25 juli ser du Sean Banan på Rådhustorget i Landskrona.

Molly Hammar har varit en av Sveriges största röster sedan hon slog igenom 2011.

Hon kommer ihåg den exakta dagen när hon tog kontroll över sin karriär. Molly var 20 år och väldigt nära att sluta med musiken helt efter fem år i ett strålkastarljus som hade lämnat henne fullständigt desillusionerad. Efter att spenderat en hel dag ensam vid havet gick hon och la sig och vaknade sedan upp med en tanke som skulle ändra hennes liv.

EP’n SEX släpptes 2018 i juni och innehöll sex stycken sensuella och själfulla R&B-spår som tonade ned hennes tidigare stora powerhouse vokaler till en mer intim och hudnära röst. SEX blev en helt ny start för den redan sedan tidigare eftertraktade och guldsäljande artisten och låtskrivaren. Lördagen den 27 juli kommer hon till karnevalen för att uppträda på stora scenen på Rådhustorget.

”Det är väldigt roligt att vi har hittat så starka kvinnliga förebilder till Landskronakarnevalen i år.” berättar Lena Bergkvist, ytterst ansvarig för Landskronakarnevalen.

GRANT kommer till Landskronakarnevalen 2019.

Lyxigt sorglig som Lana Del Rey, rörlig som Kate Bush och majestätisk som Florence Welch. Svenska GRANT har under 2018 fått blomma ut och visat sin unika begåvning med framträdanden på stora festivaler som Way Out West såväl som på Grammisgalan, Allsång på Skansen och TV4 Nyhetsmorgon. Med sommarens hyllade debutalbum In Bloom i bagaget ger GRANT sig nu i höst ut på sin första egna turné, så sålla er till skaran som såg henne innan det riktigt stora genombrottet. Torsdagen den 25 juli står hon på stora scenen på Rådhustorget under Landskronakarnevalen.

”Jag tycker att det ska bli extremt spännande att få se GRANT uppträda, hennes musik är uppfriskande och sticker ut från mängden.” berättar Niklas Wallentin, projektledare inom kommunikation för Landskronakarnevalen.

Sanna Hansson & The Swatchmen är tillbaka.

Malmöbaserade Sanna Hansson & The Swatchmen skapar ett excentriskt och intressant sound som får dem att stå ut från mängden. Deras quirky popmusik har influenser från både rock- och cabaretscenen. Bandet inspireras av musikakter som Katzenjammer, Miss Li, Liza Minelli, April Smith & The Great Picture Show och Elizabeth & The Catapult.

När bandet äntrar scenen förflyttas publiken till en gammal, gritty cabaretklubb. Scenkläderna är inspirerade av det glada 20-talet och gammaldags cirkus-stil med hängslen, fjädrar, fransar och tyll. Sanna Hansson & The Swatchmen bjuder på en show som sent ska glömmas! Fredagen den 26 juli står de åter på scenen, denna gången på Rådhustorget.

Kontaktuppgifter: Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad

Fler artister klara för karnevalen
25 maj, 2019

Fler artister klara för karnevalen.

Karnevalens andra artistsläpp bjuder på Joddla med Siv, Svenska Akademien, Anis Don Demina och Gasbox.

Förra året stod den legendariska reggae-hiphopgruppen Svenska Akademien efter år av uppehåll på scen igen och det blev slutsålt och succé överallt . Sommaren 2019 står gruppen återigen på scen för ett fåtal utvalda festivaler. Torsdagen den 25 juli ser du dem på Rådhustorget, en live-upplevelse du inte får missa.

Vi älskar att stå på scen tillsammans och möta vår publik. Vi håller på med nytt material i studion och känner oss mer taggade än någonsin, säger Sture Allén den yngre, bandets ena frontman och sångare.

Anis Don Demina är en DJ/Producent och en av Sveriges största YouTuber, i sommar kommer han till karnevalen.

I hela sitt liv har Anis sysslat med musik, allt ifrån pianolektioner till DJ. 2017 släppte han sin första singel ”On My Mind” som på kort tid fick över en miljon lyssningar på Spotify. Anis fick sitt genombrott på YouTube sommaren 2017 och har även där på kort tid byggt upp en bred skara fans, idag följer över 250.000 fans Anis kanal.

Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i Norden och sedan dess har Anis toppat listor tillsammans med Samir & Viktor och vuxit till en av Sveriges mest älskade klubbakter. Den 27 juli ser du Anis Don Demina i Kasernplanstältet.

Jag tycker det ska blir fantastiskt roligt, då Anis är en så fruktansvärt framgångsrik person inom både musik & Youtube-världen. Med nysläppta låten PORTKOD tillsammans med Samir Badran & Nobel, så tror jag detta kommer bli grymt i Landskrona, säger Fanny Persson som ansvarar för artistbokning på Landskronakarnevalen.

Joddla med Siv kommer till karnevalen

2017 avslutade de Landskronakarnevalen med ett dundrande ös. I år gör Joddla med Siv sin comeback och tillsammans med en ny trummis är de tillbaka med full kraft för att spela folkkära låtar som man inte kan låta bli att sjunga med till. Kom och avsluta Landskronakarnevalen med dem på Rådhustorget lördagen den 27 juli.

Jag såg klippet från när de avslutade Landskronakarnevalen 2017, vilket ös! Jag ser verkligen fram emot att få uppleva detta på karnevalen 2019, säger Niklas Wallentin som arbetar med Landskronakarnevalen.

Gasbox, Danmarks bästa Kim Larsen tribut, kommer och bjuder på musik från Gasolin och Kim Larsen.

Gasbox spelar och sjunger, med stor respekt, de låtar som har gjort Gasolin till Danmarks största rockband genom åren och inte minst Kim Larsen till en av Danmarks största konstnärer någonsin. Förvänta dig en konsertupplevelse fylld med nostalgi, intensitet och personlig empati som ligger så nära originalet som du kan komma. Lördagen den 27 juli ser du dem i Kasernplanstältet.

Kontaktuppgifter:

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Karnevalens första artistsläpp
11 maj, 2019

Karnevalens första artistsläpp.

Musik- och humorgruppen De Vet Du, dansbandet Scotts och Pop/Eurodance artisten Pandora är redo för Landskronakarnevalen 2019.

De Vet Du har beskrivits som en svensk motsvarighet till den amerikanska hiphop- och komedigruppen Lonely Island, där stora hitlåtar kryddade med humor får stor viral spridning. De Vet Du fick sitt stora genombrott år 2010 då de släppte sin första musikvideo på YouTube. Inom ett år var de Sveriges största Youtube-fenomen, som sen dess har fortsatt med sina skämtsamma videos som driver med stereotyper och vardagliga pinsamma ögonblick.

Fredagen den 26 juli kommer den populära gruppen till Landskronakarnevalen.

”De Vet Du har varit på Landskronakarnevalen en gång tidigare och de är sjukt taggade på att komma tillbaka i sommar. Vi ser verkligen fram emot att träffa grabbarna igen och tror på en riktigt grym karneval 2019.” - Berättar Fanny Persson som ansvarar för karnevalens bokningar av artister

Eurodance legenden Pandora intar scenen på karnevalen i sommar.

Hon slog igenom med debutsingeln ”Trust me” 1993 då den toppade försäljningslistan med den mest sålda singeln. 1996 belönades hon med ”Honored Prize” då hennes singel ”Tell the World” slagit ett rekord på radiostationens ZIP FMs lista. Under 2000-talet har hon både medverkat i melodifestivalen och släppt ett flertal album. Fredagen den 26 juli avslutar Pandora karnevalens 90-talskväll på Kasernplan.

"Personligen tycker jag att det är extra kul att just Pandora kommer till Karnevalen i år. Vi är många som festade och dansade till hennes musik när det begav sig på 90-talet. Är övertygad om att tältet blir överfullt med fans som minns de ljuvliga stunderna. Min uppmaning är att ta på sig danse-skorna och parta loss med gamla vänner, denna 90-talsafton.” - berättar Lena Bergkvist, ytterst ansvarig för Landskronakarnevalen.

På med dansskorna och sväng på höfterna, i sommar kommer dansbandsgruppen Scotts till Landskronakarnevalen.

Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Danbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten "Jag tror på oss" som tog sig till Andra chansen.

Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatta såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex. "näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

Scotts passar lika bra i folkparken som på nattklubben då dom även kör sina populära ”showset”. Torsdagen den 25 juli intar dansbandsgruppen scenen på Kasernplan.

Kontaktuppgifter: Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Landskronakarnevalen logotyp 2019

Skapad med ❤️av Creandia