Se årets program

Läs mer

Notiser

Stäng

Inga nya notiser

Lästa

Ditt program

Stäng
Torsdag
Fredag
Lördag

När du stjärnmarkerar en programpunkt så hittar du dem här.

Nyheter

Isak Jansson ersätter Johanna Nordström
23 juli, 2019

Isak Jansson ersätter Johanna Nordström.

Komikern Johanna Nordström ersätts av super komikern Isak Jansson

Johanna Nordström har tyvärr blivit sjuk och kan därför inte medverka på karnevalen. Krya på dig Johanna!

Ersättare blir komikern Isak Jansson. Isak bjuder publiken på klockrena imitationer och eftertanke inbakat i stora skratt. Komikern har turnerat Sverige runt med showen Quick tillsammans med Ola Aurell. Han har dessutom uppträtt på bland annat RAW Comedy Club och Norra Brun Comedy Club, och synts på TV i bland annat Robins och Comedy Confessions.

Ett färgglatt spektakel med musik, aktiviteter, mat, marknadsförsäljare och gemenskap
19 juli, 2019

Ett färgglatt spektakel med musik, aktiviteter, mat, marknadsförsäljare och gemenskap.

På Landskronakarnevalen finns det något för alla. Många besöker staden för att njuta av härlig musik, men karnevalen är så mycket mer. Urvalet av aktiviteter är stort, med allt från slackline till dansworkshops.

För barnfamiljen finns det mycket att göra. ​Kidsworld är ett område helt dedikerat till barnen, med bland annat minitennis, äventyrspark, allsång, ponnyridning och tipsrunda. Lunds ambulerande experimentverkstad ExperimentExpressen gästar området under fredagen. Här får barnen lära sig mer om vatten på ett roligt sätt! Passa också på att träffa blåljus, gå på teckningsutställning eller gå ner till Teaterparken och titta på kaninhoppning. I Lagunen finns det möjlighet att hämta ut roliga spel att utmana dina vänner i. Dessutom finns det chans att testa på VR, alltså virtual reality. Här får du möjlighet att besöka andra, digitala världar där nästan allt är möjligt. Det blir även workshop i fotbollsfreestyle med proffsen Jojje Lindgård och Edvin Belin.

På Kasernplan​ blir det både pingis och barnteater med Harlekin. Här finns det även möjlighet att trampa sin egen smoothie. Älskar du graffitikonst ska du passa på att ta dig ner till InfoPoint, där du får uppleva när talangfulla konstnärer utsmyckar containern i realtid.

För dig som är sugen på äventyr finns det flera aktiviteter som inte får missas. Testa på den häftiga hinderbanan, gå på vatten i stora bollar eller veva dig runt i en minitrampbåt. Det blir även kickbike-tävling och chans att prova på slackline. Vill du ta äventyret till nya höjder finns STORM HELIWORKS på plats för att ta dig på en helikoptertur. Missa inte heller när några av Sveriges mest erfarna fallskärmshoppare hoppar från vattentornet.

Landskronakarnevalen erbjuder dansworkshops ​med LL Dance Studio, New York Dance och Tangokompaniet för den som vill skaka loss. Är du svag för härliga rytmer ska du inte heller missa Tierra Morenas och BAMs trumshower.

Besökarna bjuds på mysiga och avslappnande aktiviteter, både i Lagunen och Kidsworld. ​Falun Gong och Lilla Lotus familjeyoga passar fint för de lite yngre. Du hittar ditt inre lugn med Magickal Whispers mediyoga och meditation med gongskålar. Ta på dig mjuka kläder och ta dig ner till havet. Är du ute efter ytterligare avslappning finns Boost Massage på plats. Dennis Westerberg presenterar dessutom sin bok “Jag dog och fick liv igen”, en roman som inger hopp för alla som önskar att de kunde må lite bättre.

Lördagens karnevalståg är också ett måste! ​Glittriga kostymer, latinska rytmer och massvis med dansglädje kännetecknar det välkända spektaklet. På karnevalen kommer det även att finnas ett stort antal marknadsförsäljare med spännande utbud, samt god mat och dryck att förgylla dagarna med. Flera butiker i city har outletförsäljning och loppis.

- Vi arbetar ständigt med att få med så många föreningar och organisationer som möjligt att delta under karnevalen. ​Både för att få alla som på något sätt vill delta att känna sig inkluderade men också för att besökarna ska få en härlig upplevelse. Välkomna till Landskronakarnevalen 2019,​ ​säger karnevalsgeneral Lena Bergkvist.

Kontaktuppgifter:

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Här är det efterlängtade sista artistsläppet
13 juli, 2019

Här är det efterlängtade sista artistsläppet.

Panda Da Panda, The Magnettes, Albin & Emilia, Dennis Westerbergs bluesjam och Lotti & Molly kommer alla till Landskronakarnevalen.

Artist, låtskrivare, producent, videokonstnär och känd för sina vilda scenshower. Panda Da Panda, artist-alias för Thibo Girardon, har sedan sitt debutalbum Flaoua Paoua, fängslat en publik långt utanför de skånska slätterna.​ Panda Da Pandas dansanta och explosiva musik griper tag om lyssnaren med underhållande och känslofyllda texter. Det är precis den kombinationen som gör att Panda-världen inte liknar någonting annat. I sommar är Panda Da Panda aktuell med den efterlängtade och vackra singeln “Spegel tillbaka” tillsammans med Joy. ​Lördagen den 27 juli kommer Panda Da Panda till Rådhustorget.

Kritikerrosade The Magnettes bjuder på en energifylld scenshow torsdagen den 25 juli. Musiken är en blandning mellan synt, riot grrrl och new wave.​ Gruppen debuterade med albumet ”Ugly Youth” 2017 där singeln ”Young and Wild” blev den tionde mest spelade svenska låten på Sveriges Radio P3 samma år. Bandet hade huvudrollen i SVT:s TV serie ”Min Squad” och gjorde musiken till TV4:s TV-serie ”Finaste Familjen”. De blev nominerade som Framtidens artist av P3 med orden ”Det här är väl bandet som faktiskt kommer kunna slå utomlands” och avslutade P3 Gulds efterfest 2018. De har en imponerande lista över exportframgångar där de spelat på festivaler som The Great Escape, Eurosonic, Canadian Music Week, SXSW och Summerfest i USA.

Fredagen den 26 juli får karnevalen finbesök av Albin & Emilia, syskonparet från Bjuv som är mest kända för sin medverkan i Talang 2018. ​Albin har även setts i SVT på Supershowen, Allsång på Skansen och Sommarlovsmorgon. Albin spelar cirka 15 olika instrument och Emilia dansar och sjunger. Tillsammans kör de en show med sång, dans och musik av varierat utbud, med målet att glädja en bred publik.

Dennis Westerberg följer upp vårens succé-Bluesjam på Harrys i Landskrona med en säsongsavslutning i Kasernplanstältet. ​Musikern har satt samman ett riktigt superband, bestående av gamla bluesrävar av högsta klass, och dessutom bjudit in tre eminenta gäster.​ Missa inte detta fredagen den 26 juli!

Lotti & Molly underhåller på Kasernplanstältets lilla scen fredagen den 26 juli. ​På Landskronakarnevalen framför de tillsammans ett ihopplock av egna låtar och handplockade covers i spännande tolkningar. Allt presenterat i ett intimt format med ljuva melodier och personliga texter.

- Det är så härligt att så många olika musikstilar är samlade på en och samma karneval. Extra roligt att Panda Da Panda kommer. Det hade varit en dröm att sjunga duett med honom... Om jag inte hade varit tondöv​, säger Anastasia Ivanova, projektledare på Landskronakarnevalen.

Kontaktuppgifter:

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Stjärnspäckat artistsläpp för Landskronakarnevalen
6 juli, 2019

Stjärnspäckat artistsläpp för Landskronakarnevalen.

Stjärnspäckat artistsläpp för Landskronakarnevalen Sommarens festligheter närmar sig med stormsteg och Landskronakarnevalen presenterar fler artister. Dan Hylander Trio, William Segerdahl, Pökerz och Pedalens Pågar är bara några av de akter som besökarna kan njuta av under karnevalshelgen.

Dan Hylander Trio spelar på Rådhustorget fredagen den 26 juli.​ På senare år spelar den folkkäre artisten ofta tillsammans med pianisten Magnus Ludvigsson och Pontus Ludvigsson på slagverk och körsång. Det musikaliska formatet är litet och nära med musikernas röster och instrument. Trion spelar Dans egna alster och några av hans översättningar.

16-åriga William Segerdahl vann tittarnas hjärta när han år 2018 kammade hem en tredjeplats i Idol. ​Med debutsingeln ”Problem” presenterar det nya stjärnskottet svensk pop med tveklös innehållsspäckad kraft. William Segerdahl är kort sagt här för att stanna, och du hör honom under karnevalens invigning på torsdagen den 25 juli.

Partyfabriken håller till i Konsthallsparken och bjuder på förstklassig underhållning. ​Tribute-bandet ​Pökerz​ hyllar de älskade karaktärerna Ronny och Ragge och bjuder på polisonger, gällivarehäng, jeansväst och den självklara brylkrämen. Likheten med originalen är slående och det utlovas ett galet röj! Dessutom underhåller ​Tommy Ekman​, mest känd från Freestyle, och ​Kent Larsen​, som gjort sig ett namn världen över med sin tropiska, elektroniska dansmusik.

Pedalens Pågar bjuder på fullt ös från första ackord och är experter på att få med publiken. ​Två av bandets medlemmar spelade med Kal P. Dal, så det blir många örhängen från hans låtskatt. Publiken får även njuta av lite go gammal hårdrock. De spelar på Kasernplan fredagen den 26 juli.

Barnfamiljer kan glädja sig åt att härliga Sander & Gander kommer till karnevalen torsdagen den 25 juli. ​Radarparet bjuder på en show som gör alla barn till drottningar och kungar. En rolig, rörlig och fartfylld föreställning med sånger för nyfikna barn utlovas.

För den som älskar rapp och härliga melodier erbjuder Popup-scenen det perfekta hänget. ​Meezy & AKKE, Zouz och ALXX har alla ett stort antal lyssnare på Spotify. Torsdagen den 25 juli hittar du dem på karnevalen.

- Karnevalens program innehåller en härlig mix av olika genrer och scenuttryck med grymma artister från hela landet. Det är svårt att inte längta! ​säger Sanna Hansson, projektansvarig inom kommunikation för Landskronakarnevalen.

Kontaktuppgifter:

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Landskronakarnevalens line-up fylls på med ytterligare guldkorn
2 juli, 2019

Landskronakarnevalens line-up fylls på med ytterligare guldkorn.

Nu släpper Landskronakarnevalen fler programpunkter att se fram emot. Bland nyheterna finns Martin Nilsson, Johan Östberg, Em Appelgren och Gone Fishing.

Martin Nilsson​ slog igenom efter att ha kammat hem en andraplats i Fame Factory 2003. Sedan dess har han släppt fyra album, varav två har sålt guld. Landskronabon har också hunnit med två år som sångare i Grammisnominerade dansbandet Donnez, men de senaste åren har han fokuserat på sin solokarriär. Martin Nilsson spelar tillsammans med sitt kompband på Kasernplan lördagen den 27 juli.

I Kasernplanstältet blir det även underhållning för karnevalens yngre besökare. Fredagen den 26 juli bjuder Johan Östberg in till föreställningen “Mamma, pappa, troll”. Publiken kan vänta sig en fantastiskt rolig och spännande show som tar med dem på ett musikaliskt äventyr och får alla, stora som små att gunga med.

Artisten Em Appelgren från Örebro spelar på Popup-scenen torsdagen den 25 juli. ​Musiken alternerar mellan electropop och akustisk pianopop. Senaste singeln “Moves Like A Shadow” har toppat iTunes poplista och plockats upp av Sveriges Radio P4.

- Jag kommer att sjunga kärlekslåtar på karnevalen. Jag tänker att alla kan relatera till kärlek oavsett hur den uttrycker sig! Jag hoppas att jag kan förmedla en mysig stämning med skönsång, s​ äger Em Appelgren.

Gone Fishing​ har i flera år varit en pålitlig leverantör av bluesbaserad rock'n'roll. Debutskivan “A Bottle of Blues” kom 2017, och bandet arbetar nu på sitt andra album. Bandet är Landskronakarneval-veteraner och kommer tillbaka till årets karneval för att sprida feststämning. Gone Fishing spelar på Kasernplan lördagen den 27 juli.

Även krögarscenerna fylls med härlig musik. På Kasernplan kan besökarna njuta av toner från Andi Joseph & The Party, och på Rådhustorget står Baksmällan the band för musikunderhållning.

- Jag är nog inte ensam om att fullkomligt älska att upptäcka ny musik. I sommar har man chansen att upptäcka artister, stora som små, från varierande genrer. Ett klockrent tillfälle för dig som vill hitta nästa låt att smälla högtalarna till!​ ​säger Niklas Wallentin, projektledare inom marknadsföring och kommunikation för Landskronakarnevalen.

Kontaktuppgifter: Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad

Landskronakarnevalens line-up kryddas med nya akter
22 juni, 2019

Landskronakarnevalens line-up kryddas med nya akter.

Landskronakarnevalens line-up kryddas med akterna Louisiana Avenue, Danne Stråhed, Institutionen och The Demtones.

Louisiana Avenue är glädjeorkestern som bjuder på festivalstämning och karnevalsyra! ​Oavsett väder, tidpunkt och plats lyckas bandet med konststycket att transportera sin publik till New Orleans och Mardi Gras, och det är inte ovanligt att kvällen slutar med att publiken krokar upp i ett karnevalståg! De spelar på Kasernplan lördagen den 27 juli.

– I Louisiana Avenue pratar vi mycket om att alla ska få vara med och allas lika rättighet till musik och kultur. Hur kan man då manifestera detta på ett visuellt och uttrycksfullt sätt? Genom teckenspråkstolkning så klart! Därför kommer våra konserter under sommarmånaderna att teckenspråkstolkas för att få hörande och icke-hörande att reflektera kring vem som verkligen har rätt till kultur. Det här är en idé som vi haft i över 1 1/2 år och vi är överladdade att visa detta under vår sommarturné, ​säger bandets frontman Pär Stenhammar.

Danne Stråhed är en av Skånes mest kända artister och låtskrivare.​ ​Med en bakgrund i dansbandet Wizex och popbandet Änglabarn, som fick vara förband till Queen, har han underhållit i decennier och haft flera hits på Svensktoppen. Första gången han stod på scen var han bara 16 år, och numera kör han solo. ​Fredagen den 26 juli kommer han till Kasernplan och bjuder på sin härliga musik.

Institutionen spelar på Kasernplan torsdagen den 25 juli.​ Med sitt gedigna CV med medlemmar från Kung Kodum, Driz and the alarms och Kuriosa stoppas de inte av något. Ett enhälligt eko som hörts sedan urminnes tider och kommer flyta in i framtiden. Då samhällets mörker sluter sin ångest kring dej, kommer Institutionen vara ljuspunkten du behöver för att hitta rätt.

Power-trion The Demtones kombinerar tunga riff med catchiga melodier som både hyllar och hittar nya vägar i rockgenren.​ Med siktet inställt på Europa och med en Tysklandsturné i bagaget, är denna erfarna konstellation på väg mot någonting stort. Du hör bandet på Rådhustorget lördagen den 27 juli.

- Det känns riktigt kul att kunna släppa ytterligare ett gäng grymma artister som kommer och förgyller Landskronakarnevalen i sommar. Vi har lyckats få till en skön blandning i år igen, och ser fram emot en riktigt härlig karneval med något för alla​, säger Fanny Persson, projektledare och artistbokare för Landskronakarnevalen.

Kontaktuppgifter: Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad

Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Humor, soul och hair metal till Landskronakarnevalen
15 juni, 2019

Humor, soul och hair metal till Landskronakarnevalen.

Landskronakarnevalen fortsätter plocka det bästa från skiftande genrer så att alla ska kunna få glädje av sommarens folkfest. Bland de nya bokningarna hittar vi standupparna Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström, mångsidiga sångerskan Sharon Dyall och hårdrockarna Crazy Lixx.

Kristoffer och Johanna När man nämner komikerna Kristoffers och Johannas efternamn är det nog betydligt fler som vet vilka de är: det handlar nämligen om Kristoffer Appelquist och Johanna Nordström.

Malmöiten Kristoffer Appelquist är ständigt aktuell på tv, bland annat i Parlamentet, Alla för en, Mitt liv är ett skämt, Starke Man, Raw, Hårdvinklat och På spåret. Nu är han även aktuell med den egna föreställningen Frågornas herre. Med intelligens och glimten i ögat charmar han publiken, och som standuppare har han en otrolig timing och skärpa som ger skrattsalvor som aldrig verkar ta slut.

Johanna står för ett av Sveriges största humorkonton på Instagram där hon gör succé med sina sketcher. Hon har också gjort radio och politikpodden 800k för unga och jobbat som manusförfattare. Standup började hon med 2015, och på bara några år har hon fått publik från hela Sverige att resa till Stockholm för att se henne uppträda.

Sharon Dyall Sharon Dyall fick allmänheten först stifta bekantskap med som skådespelerska i tv- serien Varuhuset i slutet av 80-talet. Men det är som sångerska hon har gjort fortsatt karriär. Hon rör sig sömlöst mellan pop, jazz och musikal och har de senaste åren bland annat öppnat den stora internationella jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland, sjungit med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallens Ella Fitzgerald- hyllning och sjungit i A Chorus Line på Riksteatern och kriminalkomedin Åtta kvinnor på Kulturhuset Stadsteatern. Hon har också tilldelats Guldmasken för sin roll som Anita i A West Side Story på Chinateatern, lånat ut sin röst till flera Disneyproduktioner och varit med i populära tv-programmen Så ska det låta och Doobidoo. Sharon kommer att uppträda i en jazz-trio, missa inte deras spelning på Landskronakarnevalen i sommar.

Crazy Lixx

Svenska hårdrockarna/hair metal-bandet Crazy Lixx bildades i Malmö i början av 00- talet och är trots flera förändringar i banduppställningen ett av de sista kvarvarande banden från det som kallades "the new wave of Swedish sleaze". De har släppt fem fullängdsalbum och en liveskiva med sin 80-talsdoftande hårdrock. Influenserna hittar vi hos band som Kiss, Def Leppard, Mötley Crüe, Whitesnake och Bon Jovi, och deras energiska liveframträdanden har förfört fans genom hela Europa. Till Landskronakarnevalen kommer Crazy Lixx med uppställningen Danny Rexon (sång), Joél Cirera (trummor), Jens Andersson (bas), Chrisse Olsson (gitarr) och Jens Lundgren (gitarr).

Ytterligare bokningar

Turnérävarna Prebens Pågar från Landskrona/Helsingborg spelar på Rådhustorget även i år, och 16-åriga stjärnskottet Suzi Pancenkov från Helsingborg förgyller karnevalen med sin latinoinfluerade hiphop/pop.

Vi känner oss supernöjda med vårt program i år, säger projektledare Lena Bergkvist. Det går helt i linje med Landskrona stads fokus på att skapa ett varierat utbud för alla smaker. Det känns extra roligt att kunna boka in en efterlängtad hårdrocksakt. Blir nog en del headbanging även för mig när Crazy Lixx släpper loss.

Kontaktuppgifter

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad.

Kontaktperson: Lena Bergkvist lena@landskronakarnevalen.nu 0739-69 36 36

Karnevalens tredje artistsläpp är här
3 juni, 2019

Karnevalens tredje artistsläpp är här.

Artisterna Sean Banan, Molly Hammar, GRANT och Sanna Hansson and The Swatchmen kommer till Landskronakarnevalen 2019 i sommar.

Sean Banan behöver knappast presenteras närmare för den stora allmänheten. Komikern, skådespelaren, sångaren och dansaren från Göteborg har dragit storpublik till alla familjeevenemang varje gång han åkt på turné. I sommar kommer han åka ut på vägarna med sin lekfulla scenshow och kommer återigen framföra alla sina hits ”Skakarumpa!” ”Copacabanana”, ”Sean den förstebanan” och ”Gamers”. Torsdagen den 25 juli ser du Sean Banan på Rådhustorget i Landskrona.

Molly Hammar har varit en av Sveriges största röster sedan hon slog igenom 2011.

Hon kommer ihåg den exakta dagen när hon tog kontroll över sin karriär. Molly var 20 år och väldigt nära att sluta med musiken helt efter fem år i ett strålkastarljus som hade lämnat henne fullständigt desillusionerad. Efter att spenderat en hel dag ensam vid havet gick hon och la sig och vaknade sedan upp med en tanke som skulle ändra hennes liv.

EP’n SEX släpptes 2018 i juni och innehöll sex stycken sensuella och själfulla R&B-spår som tonade ned hennes tidigare stora powerhouse vokaler till en mer intim och hudnära röst. SEX blev en helt ny start för den redan sedan tidigare eftertraktade och guldsäljande artisten och låtskrivaren. Lördagen den 27 juli kommer hon till karnevalen för att uppträda på stora scenen på Rådhustorget.

”Det är väldigt roligt att vi har hittat så starka kvinnliga förebilder till Landskronakarnevalen i år.” berättar Lena Bergkvist, ytterst ansvarig för Landskronakarnevalen.

GRANT kommer till Landskronakarnevalen 2019.

Lyxigt sorglig som Lana Del Rey, rörlig som Kate Bush och majestätisk som Florence Welch. Svenska GRANT har under 2018 fått blomma ut och visat sin unika begåvning med framträdanden på stora festivaler som Way Out West såväl som på Grammisgalan, Allsång på Skansen och TV4 Nyhetsmorgon. Med sommarens hyllade debutalbum In Bloom i bagaget ger GRANT sig nu i höst ut på sin första egna turné, så sålla er till skaran som såg henne innan det riktigt stora genombrottet. Torsdagen den 25 juli står hon på stora scenen på Rådhustorget under Landskronakarnevalen.

”Jag tycker att det ska bli extremt spännande att få se GRANT uppträda, hennes musik är uppfriskande och sticker ut från mängden.” berättar Niklas Wallentin, projektledare inom kommunikation för Landskronakarnevalen.

Sanna Hansson & The Swatchmen är tillbaka.

Malmöbaserade Sanna Hansson & The Swatchmen skapar ett excentriskt och intressant sound som får dem att stå ut från mängden. Deras quirky popmusik har influenser från både rock- och cabaretscenen. Bandet inspireras av musikakter som Katzenjammer, Miss Li, Liza Minelli, April Smith & The Great Picture Show och Elizabeth & The Catapult.

När bandet äntrar scenen förflyttas publiken till en gammal, gritty cabaretklubb. Scenkläderna är inspirerade av det glada 20-talet och gammaldags cirkus-stil med hängslen, fjädrar, fransar och tyll. Sanna Hansson & The Swatchmen bjuder på en show som sent ska glömmas! Fredagen den 26 juli står de åter på scenen, denna gången på Rådhustorget.

Kontaktuppgifter: Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad

Fler artister klara för karnevalen
25 maj, 2019

Fler artister klara för karnevalen.

Karnevalens andra artistsläpp bjuder på Joddla med Siv, Svenska Akademien, Anis Don Demina och Gasbox.

Förra året stod den legendariska reggae-hiphopgruppen Svenska Akademien efter år av uppehåll på scen igen och det blev slutsålt och succé överallt . Sommaren 2019 står gruppen återigen på scen för ett fåtal utvalda festivaler. Torsdagen den 25 juli ser du dem på Rådhustorget, en live-upplevelse du inte får missa.

Vi älskar att stå på scen tillsammans och möta vår publik. Vi håller på med nytt material i studion och känner oss mer taggade än någonsin, säger Sture Allén den yngre, bandets ena frontman och sångare.

Anis Don Demina är en DJ/Producent och en av Sveriges största YouTuber, i sommar kommer han till karnevalen.

I hela sitt liv har Anis sysslat med musik, allt ifrån pianolektioner till DJ. 2017 släppte han sin första singel ”On My Mind” som på kort tid fick över en miljon lyssningar på Spotify. Anis fick sitt genombrott på YouTube sommaren 2017 och har även där på kort tid byggt upp en bred skara fans, idag följer över 250.000 fans Anis kanal.

Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i Norden och sedan dess har Anis toppat listor tillsammans med Samir & Viktor och vuxit till en av Sveriges mest älskade klubbakter. Den 27 juli ser du Anis Don Demina i Kasernplanstältet.

Jag tycker det ska blir fantastiskt roligt, då Anis är en så fruktansvärt framgångsrik person inom både musik & Youtube-världen. Med nysläppta låten PORTKOD tillsammans med Samir Badran & Nobel, så tror jag detta kommer bli grymt i Landskrona, säger Fanny Persson som ansvarar för artistbokning på Landskronakarnevalen.

Joddla med Siv kommer till karnevalen

2017 avslutade de Landskronakarnevalen med ett dundrande ös. I år gör Joddla med Siv sin comeback och tillsammans med en ny trummis är de tillbaka med full kraft för att spela folkkära låtar som man inte kan låta bli att sjunga med till. Kom och avsluta Landskronakarnevalen med dem på Rådhustorget lördagen den 27 juli.

Jag såg klippet från när de avslutade Landskronakarnevalen 2017, vilket ös! Jag ser verkligen fram emot att få uppleva detta på karnevalen 2019, säger Niklas Wallentin som arbetar med Landskronakarnevalen.

Gasbox, Danmarks bästa Kim Larsen tribut, kommer och bjuder på musik från Gasolin och Kim Larsen.

Gasbox spelar och sjunger, med stor respekt, de låtar som har gjort Gasolin till Danmarks största rockband genom åren och inte minst Kim Larsen till en av Danmarks största konstnärer någonsin. Förvänta dig en konsertupplevelse fylld med nostalgi, intensitet och personlig empati som ligger så nära originalet som du kan komma. Lördagen den 27 juli ser du dem i Kasernplanstältet.

Kontaktuppgifter:

Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Karnevalens första artistsläpp
11 maj, 2019

Karnevalens första artistsläpp.

Musik- och humorgruppen De Vet Du, dansbandet Scotts och Pop/Eurodance artisten Pandora är redo för Landskronakarnevalen 2019.

De Vet Du har beskrivits som en svensk motsvarighet till den amerikanska hiphop- och komedigruppen Lonely Island, där stora hitlåtar kryddade med humor får stor viral spridning. De Vet Du fick sitt stora genombrott år 2010 då de släppte sin första musikvideo på YouTube. Inom ett år var de Sveriges största Youtube-fenomen, som sen dess har fortsatt med sina skämtsamma videos som driver med stereotyper och vardagliga pinsamma ögonblick.

Fredagen den 26 juli kommer den populära gruppen till Landskronakarnevalen.

”De Vet Du har varit på Landskronakarnevalen en gång tidigare och de är sjukt taggade på att komma tillbaka i sommar. Vi ser verkligen fram emot att träffa grabbarna igen och tror på en riktigt grym karneval 2019.” - Berättar Fanny Persson som ansvarar för karnevalens bokningar av artister

Eurodance legenden Pandora intar scenen på karnevalen i sommar.

Hon slog igenom med debutsingeln ”Trust me” 1993 då den toppade försäljningslistan med den mest sålda singeln. 1996 belönades hon med ”Honored Prize” då hennes singel ”Tell the World” slagit ett rekord på radiostationens ZIP FMs lista. Under 2000-talet har hon både medverkat i melodifestivalen och släppt ett flertal album. Fredagen den 26 juli avslutar Pandora karnevalens 90-talskväll på Kasernplan.

"Personligen tycker jag att det är extra kul att just Pandora kommer till Karnevalen i år. Vi är många som festade och dansade till hennes musik när det begav sig på 90-talet. Är övertygad om att tältet blir överfullt med fans som minns de ljuvliga stunderna. Min uppmaning är att ta på sig danse-skorna och parta loss med gamla vänner, denna 90-talsafton.” - berättar Lena Bergkvist, ytterst ansvarig för Landskronakarnevalen.

På med dansskorna och sväng på höfterna, i sommar kommer dansbandsgruppen Scotts till Landskronakarnevalen.

Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Danbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten "Jag tror på oss" som tog sig till Andra chansen.

Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatta såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex. "näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

Scotts passar lika bra i folkparken som på nattklubben då dom även kör sina populära ”showset”. Torsdagen den 25 juli intar dansbandsgruppen scenen på Kasernplan.

Kontaktuppgifter: Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Landskrona stad Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@landskronakarnevalen.nu, 0739 – 69 36 36

Landskronakarnevalen besöker Sweden Live
17 januari, 2019

Landskronakarnevalen besöker Sweden Live.

Varje år besöker Landskronakarnevalen Sweden Live för att ta del av det senaste inom artistvärlden. Detta år kommer evenemanget att ske i Luleå och givetvis är Landskronakarnevalen på plats.

Landskronakarnevalen logotyp 2019

Skapad med ❤️av Creandia