Välj en sida

I år blir det en extra stor satsning på barnaktiviteter under Landskronakarnevalen. Nytt för i år är bl.a. ett alldeles eget karnevalståg, endast för barn. Eventet Kalasborgen gästar dessutom Landskrona under sommaren med två helt egna områden som fylls med bland annat hoppborgar, hinderbanor och rutschkanor. Den populära ExperimentExpressen besöker staden och låter barnen testa på och uppleva vetenskapliga och tekniska experiment för att väcka nyfikenhet och skaparglädje.

Landskronakarnevalen vill bjuda barnen på något extra under sommaren. Därför återinförs en del populära aktiviteter från föregående år, som möjligheten att få träffa blåljus och det stora barnkalaset. Dessutom satsar de alltså på flera nya aktiviteter. En av nyheterna är alltså barnens egna karnevalståg som kommer att hållas på fredagen, strax efter det stora barnkalaset.

– Karnevalståget är en viktig del av Landskronakarnevalen. Det är många barn och familjer som kommer och tittar. Vi tycker det är synd att barnen själva inte riktigt platsar i denna fantastiskt roliga och traditionella aktivitet – det är lite för långt att gå med så korta ben – därför bestämde vi oss för att skapa ytterligare ett karnevalståg, särskilt anpassat för barnen. Ta allt du gillar med karnevalståget och tillsätt en enorm mängd ”gullighet” så vet du ungefär vad du kan se fram emot, säger Lena Bergkvist som har huvudansvaret för Landskronakarnevalen.

Eventet Kalasborgen ansvarar för två områden under Landskronakarnevalen och många roliga aktiviteter väntar barnen.

Eventet Kalasborgen finner man nere vid stranden och vid konsthallsparken. De barn som besöker Karnevalen ges alltså möjlighet att hoppa i olika hoppborgar och hoppkuddar. En lång hinderbana kommer också att sättas upp i området där uppdraget är att ta sig igenom en rad utmanande hinder för att nå mållinjen.

– Vi vill ha ett helt område som är dedikerat till barnen under sommaren, en plats där barnen kan gå för att hoppa, studsa och leka tills orken är helt slut. Vi har därför tagit ett beslut om att samarbeta med eventet Kalasborgen för att kunna leverera en rolig och säker plats för barnen att leka på, säger Fanny Persson som jobbar i karnevalsteamet.

Ytterligare aktiviteter väntar barnen under karnevalen.

Utöver Kalasborgen och ett eget karnevalståg väntar mängder med aktiviteter. Barnen får möjlighet att delta och titta på kaninhoppning, flyga med drake, barnteater, ponnyridning, tivolit, barndans, barnkalaset och mycket mer. ExperimentExpressen, som är en del av den s.k. Vattenhallens utåtriktade verksamhet, kommer till karnevalen under en av dagarna. Barnen får då möjlighet att prova på roliga och spännande experiment med inriktning på vetenskap och teknik. Detta kommer garanterat att ge en hel del WOW-upplevelser.

Det jobbas för fullt med Landskronakarnevalen och det tillkommer aktiviteter och akter i programmet hela tiden. Det går bra att följa Landskronakarnevalens arbete via hemsidan eller i sociala medier.

X