Se årets program

Läs mer

Notiser

Stäng

Inga nya notiser

Lästa

Ditt program

Stäng
Torsdag
Fredag
Lördag

När du stjärnmarkerar en programpunkt så hittar du dem här.

Info

Välkommen till karnevalens informationssida. Här försöker vi samla allt du behöver veta om Landskronakarnevalen 2019. Denna sida kommer att kontinuerligt uppdateras med information. Har du fortfarande frågor så är du välkommen att kontakta oss.

Årets program

Årets program hittar du här.

Läs mer
Visar 16 resultat.

Buss, Tåg och Taxi

Tåg & Buss

Tidtabeller, rutter och hållplatser finns på Skånetrafikens hemsida skanetrafiken.se

Linje 3 mellan Landskrona station och Centrum är förstärkt under karnevalsdagarna.

Extra tåg går från Landskrona till Malmö natten mot fredagen 26 juli. Du som bor i Svalöv/Röstånga har fler avgångar att välja mellan.

Lokaltrafik återgår till ordinarie linjedragning söndag 28/7 kl 18.00

Taxi

Taxiplatserna under karnevalen finns på Storgatan, Drottninggatan vid Sofia Albertina kyrka samt på Borgmästargatan vid Gamla kyrkans grund.

Fotoackreditering

Vill du få möjlighet att fotografera under Landskronakarnevalen? Ansök om en fotoackreditering för att få tillgång till fotodiket under karnevalen.

Ansökan om fotoackreditering är nu stängd

Föreningar

Landskrona stad bjuder stolt in till Sveriges största karneval. För Landskronaborna har den årliga karnevalen alltid varit en stark tradition i gemenskapens tecken. Landskrona är en attraktiv stad på bästa tänkbara läge vid Öresund med flera nya och spännande byggprojekt som gör staden ännu mer tilltalande. Landskrona stad är en kraft att räkna med inom såväl näringsliv som kulturkretsar – inte minst genom Landskrona Fotofestival och självklart den populära Landskronakarnevalen med över 300 000 besökare varje år.

Landskronakarnevalen ska vara till för alla och där spelar ni föreningar en stor roll. Vi vill bjuda besökarna på massvis med aktiviteter med så stor variation som möjligt.

Landskronakarnevalen är en fantastiskt plattform att marknadsföra sin verksamhet på och det är ett perfekt tillfälle att nå ut till nya människor och att värva nya medlemmar genom t.ex. prova-på-aktiviteter eller annat kul.

Är ni intresserade av att medverka?

NYHET FÖR I ÅR

Vill ni som förening medverka under karnevalen kan ni enkelt anmäla er via vår hemsida. Vi hjälper gärna till med enkel logistik som bord och stolar om så önskas. Gå in på länken nedan för att anmäla ert intresse om att medverka under karnevalen 2019. 
 Gå till ansökan för föreningar

Vi kommer kontakta er i god tid och boka in ett personligt möte för att diskutera detaljer inför genomförandet.

Har ni några frågor eller bara vill bolla idéer kan ni kontakta: Anastasia Ivanova anastasia@landskronakarnevalen.nu

Vi ser fram emot en riktigt härlig karneval i sommar och hoppas att ni som förening vill vara med och göra Landskronakarnevalen till sommarens höjdpunkt.

Karta

Ny i Landskrona? Inga problem. Vi har tagit fram en karta över karnevalsområdet med den viktigaste informationen.

Karta över karnevalen

Karnevalskartan visar dig:

  • Områden
  • Scener
  • Toaletter
  • Rökrutor
  • Cykelparkering
  • Karnevalstågets start och slutpunkter
  • Bankomater
  • Marknadsgator
  • Busshållplatser

Marknadsplatser

Under Landskronakarnevalen så kommer marknadsförsäljare att ta plats i karnevalens kärna. Vi arbetar aktivt för att hitta attraktiva försäljare och för att erbjuda ett varierat utbud.

Är du intresserad av stå som marknadsförsäljare under Landskronakarnevalen 2019? Klicka här för att ansöka om en marknadsplats

Mat och dryck

Food Court

Självklart hittar du ett mattorg med stor variation på Landskronakarnevalen. Vårt ”FOOD COURT” på Kasernplan erbjuder plats och tillfälle för hela familjen att slå sig ned vid sammabord, för att sedan kunna välja precis vad var och en är sugen på bland matknallarna. Vi erbjuder mat och godsaker från världens alla hörn. Alltifrån de klassiska karnevalsfavoriterna langos, churros, älgkebab, våfflor och munkar till nykomlingar så som KRAV-märkta burgare och pulled pork. Hjälp gärna till att hålla ordning genom att slänga skräp i de utplacerade miljöstationerna.

The Tivoli

På Rådhustorget är det The Tivoli från Helsingborg som står för krögeriet. Den anrika rockklubben kommer tillbaka till Landskronakarnevalen och det är vi mycket glada för. Varmt välkomna till The Tivoli i Rådhustorgets tält.

MENY Skagenbaguett med citron, sallad och rödlök Varmrökt lax med somrig potatissallad och citronmayo Pulled pork sandwich med syrad kål och sirachamayo Svampburgare med syrad kål och vegansk sirachamayo Per i Viken korv med bröd

Chokladkaka med vispgrädde Kaffe och kaka

Vin | Cider | Läsk | Mineralvatten | Snacks

Mamma Teresa

Mamma Teresa satsar på härlig italiensk mat lagad på lokala råvaror. Ni avnjuter maten i Kasernplanstältet. Välkomna!

MENY Husets klassiska Lasagne: köttfärssås och färskriven parmensan Tortelloni Milanese: ostfyllda färska pastaknyten, sås med spenat, grädde, gorgonzola och färskriven parmensan Pastasallad med grönsaker: fusilli pasta, oliver, semitokadkörsbärstomater, rödlök, färskriven parmensan och pesto.

Partyfabriken

Partyfabriken från Hässleholm kommer till Konsthallsparken på Landskronakarnevalen. Här njuter du både av god mat och förstklassig underhållning.

MENY Varmrökt lax, romsås och potatisgratäng Honungsmarinerade kamben och potatisgratäng Panerad snitsel och potatisgratäng Wraps Pytt i panna och ägg Hamburgare med bröd Korv med bröd Nachochips med 2 olika dipper

Miljöpolicy

Miljöfrågorna är en självklar och viktig del av evenemanget och för Creandia Event & Kommunikations samarbetspartners. Stora evenemang påverkar miljön på olika sätt och som arrangör är det viktigt att vi tar ansvar för vår miljöpåverkan. Vi arbetar för att hitta det bästa alternativet ur miljösynpunkt och för att arbeta aktivt med, samt utveckla vårt miljöarbete.

Creandia Event & Kommunikation tar hänsyn till, och ligger i framkant, när det gäller miljömässiga aspekter. Creandia Event & Kommunikations miljöledningssystem har utformats och genomförs enligt Stiftelsen Håll Sverige Rent:s riktlinjer för ett miljömärkt evenemang.

Creandia Event & Kommunikation har för avsikt att inspirera våra besökare till en hållbar livsstil.

Läs vår miljöpolicy

Mitt program

Vad är "Mitt program"?

Mitt program är en funktion på landskronakarnevalen.nu som gör det möjligt för dig att spara de programpunkter som du är intresserade av på din mobila enhet. Denna funktion skapades för att du som användare på ett enkelt vis ska kunna hålla koll på de programpunkter som du är intresserade av under Landskronakarnevalen.

Hur fungerar "Mitt program"?

I programmet kommer du i år att se en stjärna vid varje programpunkt på din mobila enhet. Genom att klicka på denna stjärna så markerar du den som favorit på den enhet du använder. Du har sedan tillgång till dessa stjärnmarkerade programpunkter när som helst genom att klicka på stjärnan i menyn.

Tips: Använd din telefon för att stjärnmarkera de programpunkter som du är intresserad av. Då kan du ha dem med dig under karnevalsdagarna.

Notifikationscenter

Vad är notifikationscentret?

Detta är en funktion på landskronakarnevalen.nu där vi samlar viktiga uppdateringar om karnevalen. Det kan vara exempelvis om något i programmet blir inställt eller om en artists speltid förändras.

Hur ser jag notifikationerna?

Genom att klicka på klockan/bjällran uppe i menyn så öppnas notiscentret, där kan du se både lästa och olästa notifikationer från karnevalen. Du kan även se om du har olästa notiser genom att titta på om bjällran rör på sig. Rör den sig så vet du att du har olästa meddelanden.

Hur markerar jag en notifikation som läst?

Alla olästa notifikation blir automatiskt markerade som lästa när du öppnar notifikationscentret. De du redan har läst finns fortfarande kvar för dig att läsa.

Om Landskronakarnevalen

Vad är Landskronakarnevalen?

Landskronakarnevalen är en stor folkfest som erbjuder musik, aktiviter och mycket annat för alla åldrar och intressen.

När arrangeras Landskronakarnevalen 2019?

Den 25, 26 och 27 juli genomförs Sveriges största karneval.

Vem arrangerar Landskronakarnevalen?

Landskronakarnevalen produceras av Creandia Event & Kommunikation på uppdrag av Landskrona stad.

Öppettider

Landskronakarnevalen har öppet från kl 12.00 till 01.00.

Vad kostar det?

Alla scenprogram är gratis för besökarna. En del aktiviteter, såsom karuseller och vissa aktiviteter på bland annat actionområdet är avgiftsbelagda, men det allra mesta är kostnadsfritt.

Finns det någon åldersgräns?

Nej, alla är välkomna till Landskronakarnevalen. Ung som gammal. Såklart.

Områden

Områdena presenteras inom kort.

Parkering

Avstängning av parkeringsplatser

Parkeringsplatserna på Kasernplan stängs måndagen den 22/7 kl. 05:00 och öppnas igen måndagen den 29/7 kl. 08:00. De längsgående gatuparkeringsplatserna inom karnevalsområdet stängs onsdagen den 24/7 kl. 05:00 och öppnas igen måndagen den 29/7 kl. 05:00.

Vi rekommenderar alla besökare att ta sig hit med tåg eller buss då det finns begränsade parkeringsmöjligheter. Från Landskrona station kommer extrainsatta bussar gå kontinuerligt mellan stationen och karnevalsområdet.

När det gäller parkeringsplatser hänvisar vi till: Skeppsbron, Kolgatans p-plats, Idrottsplatsens p-plats, Kv Jäntan, Landskrona Station och industriområdet bakom järnvägsspåren.

Program

Programmet hittar du här på vår hemsida klicka här för att komma till programmet

Se vårt tryckta programhäfte digitalt genom att klicka här

Talangtävling

Nu är ansökan till Stjärnjakten öppen.

Gå till ansökningssidan

Tillgänglighetsanpassning

Stora evenemang drar många människor till koncentrerade ytor och det är inte alltid självklart att personer med funktionshinder får den plats de behöver. Att tillgänglighetsanpassa ett evenemang innebär inte bara att anpassa det till personer med synliga funktionsnedsättningar utan även för de med till exempel nedsatt syn, nedsatt hörsel eller allergier. För oss som arrangör, är det viktigt att alla ska känna sig välkomna. Vi arbetar aktivt för att hitta de bästa lösningarna för så många som möjligt och för att underlätta för våra besökare med funktionshinder.

Läs mer om tillgänglighetsanpassning

Trafikpåverkan

Avstängningar av gator

Kavallerigatan och Kasernplans p-platser stängs måndagen den 22/7 kl. 05:00 och öppnas igen måndagen den 29/7 kl. 05:00. Eriksgatan/Storgatan mellan Drottninggatan-Säbygatan stängs onsdagen den 24/7 kl. 05:00 och öppnas igen söndagen den 28/7 kl. 12:00.

Avstängning under karnevalståget

Under Karnevalstågets samling på lördagen den 28 juli, mellan 12-16, stängs Eriksgatan mellan Säbygatan – cirkulationsplatsen – Vallgatan/Säbygatan mellan Timmermansgatan – Eriksgatan av för all trafik som inte ska användas i Karnevalståget.

Landskronakarnevalen logotyp 2019

Skapad med ❤️av Creandia