Välj en sida

Information om Landskronakarnevalen 2017

Landskrona stad bjuder stolt in till Sveriges största karneval. Landskrona är en attraktiv stad på bästa tänkbara läge vid Öresund med flera nya och spännande byggprojekt som gör staden ännu mer tilltalande. Landskrona stad är en kraft att räkna med inom såväl näringsliv som kulturkretsar – inte minst genom Landskrona Fotofestival och självklart den populära Landskronakarnevalen

med över 300 000 besökare varje år.

Vad är Landskronakarnevalen?

Landskronakarnevalen är en stor folkfest, som erbjuder aktiviter för alla åldrar och intressen – allt ifrån konst och hälsa till musik och action. En stadsfest som avslutas med Sveriges största karnevalståg.

När arrangeras Landskronakarnevalen?

Den 27, 28 och 29 juli genomför vi Sveriges största karneval.

Vem arrangerar Landskronakarnevalen?

Landskronakarnevalen produceras av Creandia AB på uppdrag av Landskrona stad.

Öppettider

Landskronakarnevalen har öppet från kl. 12.00 till 01.00.

Vad kostar det?

Alla scenprogram är gratis för besökarna.

En del aktiviteter, såsom karuseller och vissa aktiviteter på bland annat actionområdet är avgiftsbelagda, men det allra mesta är kostnadsfritt.

Finns det någon åldersgräns?
Nej, alla är välkomna till Landskronakarnevalen. Ung som gammal. Såklart.
Hur kul blir det?
Magiskt kul, om just DU kommer.
Miljöpolicy

Miljöfrågorna är en självklar och viktig del av evenemanget Landskronakarnevalen och för våra samarbetspartners. Stora evenemang påverkar miljön på olika sätt och som arrangör för Landskronakarnevalen är det viktigt att vi tar ansvar för vår miljöpåverkan. Vi arbetar för att hitta det bästa alternativet ur miljösynpunkt och för att arbeta aktivt med, samt utveckla vårt miljöarbete. Landskronakarnevalen tar hänsyn till och ligger i framkant, när det gäller miljömässiga aspekter. Landskronakarnevalens miljöledningssystem har utformats och genomförs enligt Stiftelsen Håll Sverige Rent:s riktlinjer för ett miljömärkt evenemang.

Landskronakarnevalen ska verka för:

 • att använda och premiera produkter och råvaror med så liten miljöpåverkan som möjligt, gärna ekologiska, närproducerade och fairtrade (före, under och efter genomförandet).
 • att arbeta för att minska våra avfallsmängder samt återanvända och återvinna så mycket som möjligt under Landskronakarnevalen (före, under och efter genomförandet).
 • att verka för att evenemangets transporter sker så effektivt och miljövänligt som möjligt samt att våra besökare lätt kan hitta information om hur de tar sig till och från Landskronakarnevalen med minsta möjliga påverkan på miljön.
 • att informera och utbilda våra anställda och partners så de vet hur de ska arbeta för att minska vår påverkan på miljön.
Tillgänglighet för personer med funktionshinder

Stora evenemang, som Landskronakarnevalen, drar många människor till koncentrerade ytor och det är inte alltid självklart att personer med funktionshinder får den plats de behöver. Att tillgänglighetsanpassa ett evenemang innebär inte bara att anpassa det till personer med synliga funktionsnedsättningar utan även för de med till exempel nedsatt syn, nedsatt hörsel eller allergier. För oss som arrangör är det viktigt att alla ska känna sig välkomna till evenemanget Landskronakarnevalen. Vi arbetar aktivt för att hitta de bästa lösningarna för så många som möjligt och för att underlätta för våra besökare med funktionshinder. Anpassningen sker i nära samarbete med Landskrona stad och Landskronakarnevalen strävar även efter att utveckla arbetet till framtida evenemang.

Landskronakarnevalen ska verka för:

 • att skapa en god tillgänglighet för hela evenemanget
 • att tydligt informera berörda parter om den tillgänglighetsanpassning som gjorts och finns på evenemangsområdet.
 • att informera och utbilda våra anställda och partners så de vet vilka alternativ som finns för personer med olika funktionshinder.

Kontakta Fanny Persson på 0708-77 60 56 om något akut problem uppstår.

Fotoackreditering

Press- och fotoackreditering
Fotografer som vill bevaka scenuppträdanden och ha plats i fotodiket behöver en ackreditering. Generellt gäller att fotografering från scendiket är tillåtet under de första tre låtarna.
Ansökan om ackreditering ska ske senast den 4 juli 2017. Ansökan skickas till Fanny Persson – fanny@landskronakarnevalen.nu.

Din ansökan om ackreditering ska innehålla:

 • Namn
 • Mobilnummer
 • Typ av media
 • Typ av ackreditering, foto eller press

Eftersom antalet platser är begränsat förbehåller sig Landskronakarnevalen rätten att tillsammans med eventuell samarrangör göra ett urval bland ackrediteringsförfrågningarna.

Landskronakarnevalen

Godkända ackrediteringar hämtas ut på Landskronakarnevalens kontor mot uppvisande av presskort eller liknande id-handling måndagen 17 juli från kl. 09.00.

Adress:
Ödmanssonsgatan 12
261 32 Landskrona

Varning ljudnivå

Glöm inte hörselkydd!

Observera att höga ljudnivåer kan medföra risk för hörselskador. Använd hörselskydd. Öronproppar finns att hämta vid vår InfoPoint.

 

Cykelparkering

Tänk på miljön. Ta cykeln.
Vi uppmuntrar karnevalsbesökarna att ta cykeln till evenemanget. På Slottsgatan bakom Landskrona Muséum kommer det finnas en cykelparkering (se karta) som övervakas och sköts av Landskronas idrottsföreningar.

LISA

LISA är på plats årets karneval och gör ett enormt arbete med att hjälpa Landskronakarnevalen med bemanning och service. I gengäld får de föreningar som ställer upp ersättning som går direkt till respektive organisation.
Gunnar Nilsson, ordförande för LISA, gör ett fantastiskt jobb med att samordna så att ungdomar i föreningslivet får möjligheten att bidra. Kolla gärna in LISAs hemsida landskronaidrotten.nu.

Ficktjuvar

Se upp för ficktjuvar
Vid trängsel kan ficktjuvar vara närgångna utan att bli upptäckta. Oftast märker man inte att stölden har skett förrän man behöver plånboken nästa gång. Tjuven passar på när vi tänker på annat. Var på din vakt!

Torghandel

Den 27-29 juli är det dags för årets LandskronaKarneval. I år, liksom tidigare år, kommer den Stora Scenen att vara belägen på Rådhustorget. Detta innebär att vi inte kan har någon torghandel där under Karnevalen samt under veckan inför då vi bygger upp scenen och krögartälten. 

 

 

 

 

 

 

VAR SKA TORGHANDELN FLYTTA?
Torghandeln kommer att flyttas till Teaterparken under perioden 24-31 juli.

HUR SKA KUNDERNA HITTA HIT?
Vi kommer att skriva om förflyttningen på Karnevalens hemsida samt Facebook-sida. Vidare kommer det att stå på Landskrona stads hemsida. Vi kommer även att sätta upp en skylt på Rådhustorget som hänvisar kunderna till Teaterparken.

EL
El kommer att finnas på denna plats så som tidigare år för de som behöver el.

KONTAKT
Vänligen kontakta er vanliga torgvakt för eventuella frågor.

Vi ses i sommar under Karnevalen!

Trafik

Eftersom det är brist på parkeringsplatser i Landskrona innerstad uppmanas alla som kan att istället ta tåg och buss. Stadsbussarna kommer att ha särskilda karnevalsbussar som går mellan Landskrona station och Karnevalsområdet samt mellan Borstahusen och karnevalsområdet. Tågen går som vanligt, se tidtabeller på skanetrafiken.se.

Avstängningar av gator:

Kavallerigatan/Kasernplan stängs den 24/7 kl. 05 och öppnas igen den 31/7 kl. 05. Eriksgatan/Storgatan mellan Drottninggatan-Säbygatan stängs den 26/7 kl. 05 och öppnas igen den 31/7 kl. 05.

Parkeringsplatser:
Parkeringsplatserna på Kasernplan stängs den 26/7 kl. 05 och öppnas igen den 31/7 kl. 05. De längsgående gatuparkeringsplatserna inom karnevalsområdet stängs den 26/7 kl. 05 och öppnas igen den 31/7 kl. 05.

Vi rekommenderar alla besökare att ta sig hit med tåg eller buss då det finns begränsade parkeringsmöjligheter. Från Landskrona station kommer extrainsatta bussar gå kontinuerligt fram och tillbaka mellan stationen och karnevalsområdet.

När det gäller parkeringsplatser hänvisar vi till:

Skeppsbron, Kolgatans p-plats, Idrottsplatsens p-plats, Kv Jäntan, Landskrona Station och industriområdet bakom järnvägsspåren.

Under Karnevalstågets samling på lördagen den 29 juli, mellan 12-16, stängs Eriksgatan mellan Säbygatan – cirkulationsplatsen – Vallgatan/Säbygatan mellan Timmermansgatan – Eriksgatan av för all trafik som inte ska användas i Karnevalståget.

Bussar:

Information om tillfälliga tider, rutter och hållplatser finns på Skånetrafikens hemsida och i information här intill. Tabeller kommer även finnas i vår InfoPoint på Kasernplan.

Bussar återgår till ordinarie trafik på morgonen 31/7.

Taxi:

Taxiplatserna under karnevalen finns på Storgatan, Drottninggatan vid Sofia Albertina kyrka samt på Borgmästargatan vid Gamla kyrkan grund.

Personal

Det är vi som jobbar med karnevalen

Lena Bergkvist

Lena Bergkvist

Läs mer

Johanna Winhag

Johanna Winhag

Läs mer

Fanny Persson

Fanny Persson

Läs mer

My Skoog

My Skoog

Läs mer

Dennis Westerberg

Dennis Westerberg

Läs mer

Kim Bergkvist

Kim Bergkvist

Läs mer

Johan Nilsson

Johan Nilsson

Läs mer

Pixi Ljunggren

Pixi Ljunggren

Läs mer

Frida Tånnander

Frida Tånnander

Läs mer

Izabella Shakhova

Izabella Shakhova

Läs mer

Press

Landskronakarnevalen i media

Papperstidningen 14 juli – Karnevalslotteri ska få fler att hjälpa Malvan

Papperstidningen 4 juli – Fart och lugn vid Halvmånen på Landskronakarnevalen

Landskrona Direkt 28 juni – Landskronakarnevalen bjuder på Swing

HD 28 juni – Karnevalsdans med swingband

Papperstidningen 27 juni – Landskronakarnevalen bjuder på Rock n’Roll, Swing och spännande ny musik

HD 23 juni – CajsaStina till karnevalen i Landskrona

Landskrona Direkt 21 juni – CajsaStina Åkerström till karnevalen

Papperstidningen 20 juni – Tv-troll underhåller de minsta på karnevalen

Papperstidningen 20 juni – Finstämt med CasjaStina i Sofia Albertina

HD 14 juni – Maja Gullstrand, Balkan Express och Jay Smith klara för sommarens fest

Landskrona Direkt 14 juni – Gasbox återvänder till karnevalen

Papperstidningen 13 juni – Pröva vingarna som luftgitarrist på karnevalen

Papperstidningen 13 juni – Hyllad Kim Larsen-tribute tillbaka på karnevalen

Lokaltidningen 8 juni – Panda da Panda kommer tillbaka till Landskronakarnevalen

HD 7 juni – Landskronakarnevalen: Nya artistsläpp klara

Papperstidningen 7 juni – Karnevalen och Citadelloppet stöttar Malvan

Papperstidningen 6 juni – Elektropop på skånska inleder karnevalen

Landskrona Direkt 19 maj – Syster Sol lyser upp karnevalen

Lokaltidningen 18 maj – Mariette kommer till Landskrona

HD 18 maj – Tre nya akter klara för Landskronakarnevalen

HD 18 maj – Eric Gadd kommer till Landskronakarnevalen

Papperstidningen 17 maj – Eric Gadd, Mariette och Syster Sol

Lokaltidningen 16 maj – Karnevalsgeneral: ”Har blivit svårare att boka artister”

Landskrona Direkt 12 maj – Karnevalshumorprogram klart

Landskrona Direkt 12 maj – Karnevalsaktuella drog storpublik på Gröna Lund

Papperstidningen 10 maj – Humorgeniet Carl Stanley till Karnevalens Stand Up Comedy

Lokaltidningen 4 maj – Lars-Kristerz och Callinaz till karnevalen

Papperstidningen 3 maj – Sväng runt till Larz-Kristerz och Callinaz under karnevalen

Landskrona Direkt 3 maj – Dansband på karnevalen

HD 3 maj – Landskronakarnevalen – nu också med dansband

Papperstidningen 12 april – Hiphop, rap och swing på Landskronakarnevalen

Landskrona Direkt12 april – Fler artister klara för karnevalen

HD 12 april – Fler nya namn klara för Landskronakarnevalen

HD 2 mars – Karnevalen släpper första artistnamnen

Lokaltidningen 2 mars – Joddla med Siv och Perikles kommer till Karnevalen

Papperstidningen 1 mars – Partaj och funk i första artistsläppet för Landskronakarnevalen

Papperstidningen 23 feb – Fullsatt när Landskronakarnevalen bjöd in stadens föreningsliv

Papperstidningen 3 feb – Bjuder in föreningarna till Landskronakarnevalen

Papperstidningen 28 jan – Landskronakarnevalen planeras för fullt

Papperstidningen 20 jan – Karnevalsstaben på Sweden Live

 

Landskronakarnevalen
Landskronakarnevalen 2017
27, 28 och 29 juli